Politiet i Dublin fjernet 200 telt fra gatene i Dublin og geleidet sjokkerte afghanere, pakistanere og nigerianere inn i busser mens gatene ble spylt og rengjort.

Teltby i hjertet av Dublin

Like efter soloppgang ankom en konvoi av politibiler, lastebiler, kranbiler og busser for å demontere en teltby migranter hadde satt opp i hjertet av Dublin.

Situasjonen var ikke lenger holdbar, teltbyen hadde vokst seg for stor, for synlig og blitt for politisk anstrengende for myndighetene.

Fjernet alle spor

Gatene ble sperret av og sjokkerte, søvnige menn fra Afghanistan, Pakistan, Nigeria og andre land ble geleidet inn i busser mens de rundt 200 teltene deres ble fjernet og alle spor efter leiren slettet.

– Men, som The Guardian skriver, – feiing og spyling kunne ikke fjerne lukten av feilslått politikk og valg som hadde gått galt.

Stinket av feilslått politikk

– Alle var enig om at slumbyen var en vederstyggelighet – uhygienisk, utrygg, urettferdig, en skamplett på Irlands samvittighet – men måten og tidspunktet den ble fjernet på stinket av politikk, både irsk og britisk.

Munnhuggeri mellom Dublin og London

Irlands justisminister Helen McEntee sa for en uke siden at 80 prosent av nyankomne migranter kom via Nord-Irland. Saken ble brukt av Rishi Sunak til å «bevise» at Rwanda-planen bærer frukt. Det førte i sin tur til munnhuggeri mellom Dublin og London eftersom de på begge sider av Irskesjøen er under press for å kontrollere migrasjonen.

Velgerne har fått nok

I England og Wales er toryene redd for å bli utradert i lokalvalget på torsdag og i parlamentsvalget senere i år. Irlands regjeringskoalisjon er under et lignende press foran lokalvalg, parlamentsvalget i mars og valget til Europaparlamentet i juni.

– Etnisk rensing

Migranter velkommen-organisasjonen Social Rights Ireland som hadde sørget for telt og dyner kalte aksjonen «etnisk rensing»:

– Å flytte folk ut av syne og ut av sinn, er etnisk rensing.

Irlands regjering skylder på Rwanda-planen for sin selvskapte migrasjons­krise

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.