Flere lokalpolitikere i den irske byen Killarney advarer om at innbyggerne frykter å bevege seg på gatene. Migranter utgjør nå over 20 prosent av de som bor i den lille byen.

Antallet migranter som ankommer Irland øker kraftig, og dette kommer i tillegg til et stort antall reelle flyktninger fra Ukraina. Årsaken til økningen er at Irlands justisminister Helen McEntee tidligere i år ga amnesti til alle illegale migranter som allerede oppholdt seg på den irske øya, skriver Breitbart.

Ifølge lokalavisen Killarney Advertiser har antall migranter i byen økt dramatisk den siste tiden, «etter myndighetenes erklæring om at de forplikter seg til å ta i mot et ubegrenset antall flyktninger».

Over 3.200 asylsøkere oppholder seg nå i en by som før disse ankom hadde kun 10.360 innbyggere.

Lokalpolitiker Marie Moloney sier at frykten brer seg.

– Jeg vet at det er folk som faktisk er redde for å gå i gatene eller gå ned langs veien. Jeg overdriver ikke. Jeg forteller deg sannheten.

En annen lokalpolitiker,  Donal Grady, sier omtrent det samme.

– De respekterer ikke byen vår. Folk er redde for å gå nedover Park Road.

Mange av migrantene kommer fra land som ikke er i krig, som Nigeria og Albania, og myndighetene lover at disse skal få bolig i løpet av fire måneder, i tillegg til andre støtteordninger.

Dette skaper problemer for Irlands evne til å bosette flyktninger kra Ukraina, hvor en reell krig pågår.

Det ble ikke godt mottatt da ukrainske familier fikk 48 timers varsel om at de måtte forlate hotellet i Killarney de var innkvartert på, fordi nyankomne migranter trengte rommene. Etter store protester fikk familiene fra Ukraina bli, mens litt over 300 illegale migrantene ble plassert på et annet hotell.

Allerede har lokale kvinner opplevd hvordan migranter oppfører seg.

Snart kan det bli vanskelig å si sin mening om forholdene. For justisministeren jobber med å innføre en ny lov om hatefulle ytringer og hatkriminalitet, hvor man risikerer opp til fem år i fengsel for å si noe hatefullt.

Loven forventes å bli vedtatt i det irske parlamentet før nyttår.

Irlands migrasjonspolitikk har blitt kritisert i EU-parlamentet, hvor den svenske EU-parlamentarikeren Charlie Weimers (SD) sa til den irske statsministeren Micheál Martin at Irlands åpne grenser kan ramme hele EU, da Irland vil oppleves som et «Mekka for migranter».

Weimers anslo at 500 millioner migranter ønsker seg til EU.

Killarney ble i 2011 kåret til Irlands ryddigste og reneste by. Dette er nå i ferd med å bli historie.


Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.