Hundrevis av traktorer i parade gjennom Paris. Flere tusen franske bønder protesterer mot at myndighetene innfører nye grønne diktater fra EU.

I det som skal være den største bondedemonstrasjonen siden 2019, møtte rundt 500 traktorer og tusenvis av demonstranter opp i Paris onsdag.

Protestene er utløst av at regjeringen til Emmanuel Macron har bestemt å følge et diktat fra EU om å forby insektsmiddelet neonikotinoid på sukkerbeter (sukkerroer). Dette følger en avgjørelse i EU-domstolen.

Neonikotinoider er en type plantevernmiddel som har vært brukt mot skadeinsekter. Bruk av neonikotinoider har vært omdiskutert siden noen av neonikotinoidene er ekstremt giftige for bier.

Demonstrasjonen er en kulminasjon av måneder med økende misnøye blant franske bønder, som følge av stadig mer utfordrende reguleringer, samt kraftig vekst i kostnadene som følge av energikrisen. I tillegg har bøndene opplevd manglende vannlagre for irrigasjon (kunstig vanning).

En bonde sa til Le Parisien:

– Broren min dyrker beter, og jeg bruker biprodukter fra beter som gjødsel. Uten dem risikerer vi sykdom i avlingene våre.

En annen fortalte til BFMTV at han ikke følte at han forgiftet verden selv om han brukte neonikotinoider.

Demonstrantene toget med traktorene gjennom Paris, før de parkerte på Esplanade des Invalides i nærheten av Landbruksdepartementet.

Politiet i Paris hadde på forhånd advart bilister mot at de burde holde seg unna et «svært alvorlig forstyrret område»

«Det anbefales på det sterkeste at bilister unngår området i stor grad gjennom hele arrangementets varighet.»

Bøndene skapte leven, de tutet på traktorhorn og sendte opp fyrverkeri. Allikevel ble de møtt med takk fra folk i gatene.

– Det er de som mater oss, vi må støtte dem, sa en lokal mann i 50-årene.

Demonstrasjonen skal ha tvunget myndighetene til å akseptere å møte lederne for demonstrasjonen. Landbruksminister Marc Fesneau møtte en delegasjon av bønder onsdag morgen for å «diskutere utfordringene bøndene står overfor, og fremtiden til landbrukssektoren.»

Nye møter var planlagt torsdag, med representanter fra sukkerbete-sektoren, for å «presentere en handlingsplan og støtte som svar på EUs beslutning.»

Det har vært en bølge av demonstrasjoner fra frustrerte europeiske bønder på grunn av alle reguleringene som EU innfører. Mange av disse nye reguleringene er direkte knyttet til det grønne hysteriet.

Bønder i Nederland demonstrerte massivt i månedsvis da statsminister Mark Rutte innførte EUs krav om å kutte ut bruk av nitrogenholdig kunstgjødsel i såkalte sensitive områder.

Dette vil trolig føre til at opp mot 3000 private bønder vil måtte legge ned driften, eller få sin eiendom konfiskert av myndighetene.

Krisen eskalerte og førte til at politiet trakk våpen mot bøndene som demonstrerte.

Krisen eskalerer i Nederland: Politiet trekker våpen mot protesterende bønder

Som den nederlanske politiske kommentatoren Eva Vlaardingerbroek sa til Breitbart i november, så bryr ikke landets regjering seg om folkets ønsker.

– What this shows you is that the will of the people means nothing to our government. Despite all of the protest and (inter)national backlash, they’re pushing through with what I think are criminal policies.

Ifølge Vlaardingerbroek prioriterer regjeringen hensynet til globale institusjoner og deres ønske om å kontrollere matforsyning og dermed få kontroll over innbyggerne.

– Our government doesn’t cater to the wishes of it’s own citizens, it caters to globalist institutions whose interest it is to control the food supply, so they can control us.

– It’s the Great Reset in full force.

Også i Irland har bøndene protestert kraftig mot klimapolitikken, som de mener truer landbruket og økonomien.

Angrepene mot matproduksjonen kom samtidig som krigen i Ukraina og det grønne skiftet truet verden med alvorlig matmangel.

Men slike små detaljer bryr ikke tilhengerne av The Great Reset seg om, virker det som. WEF-mafiaen tenker vel at vi bør slutte å klage, og tilbyr oss å spise insekter med et smil.

Les også:

Irske bønder: Klimapolitikken truer landbruket og økonomien

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.