2022 var året da grønne laptop-eliter forsøkte å knuse middelklassen én gang for alle. Samtidig våknet motstandsbevegelsen flere steder i verden. 2023 kan bli året hvor det endelige oppgjøret krystalliserer seg.

Under nedstengningene oppsto en ny og uendelig arrogant elite, som på engelsk kalles pyjamasklassen, siden de bokstavelig talt kunne gjennomføre sine godt betalte bullshit-jobber iført pyjamas på hjemmekontoret.

Med full lønn snakket de om en «dugnad» de slapp å delta i, og foraktet hardtarbeidende servitører og kokker som protesterte mot stengte restauranter, mens kjøpesentrene var fullere enn noensinne.

Forstanden forlot den usympatiske klassen. Et eksempel er jusprofessor Morten Kinander, som i desember 2021 krevde strenge tiltak mot de uvaksinerte.

Er det mulig å begrunne forskjellsbehandling av de vaksinerte og de uvaksinerte? Ja. Burde vi ta i bruk hardere virkemidler overfor uvaksinerte? Absolutt. Er dette i tråd med rettsstaten? Selvfølgelig.

Også Erna Solberg ville utelukke de uvaksinerte fra samfunnet.

– Det er noe som heter at min frihet stopper der andres begynner. Det er forståelig at mange nå mener at de som velger å ikke vaksinere seg, legger begrensninger på friheten til det store flertallet.

Erna Solberg vil utelukke uvaksinerte fra samfunnet

Slik fortsatte det utover 2022, men motstanden vokste. Og størst av alt var motstanden truckerne viste i Canada.

Det tyranniske regimet til Justin Trudeau ble for mye for hardtarbeidende truckere, og deres fredelige protester fikk støtte i mange land.

Freedom Convoy var et inspirerende opprør mot Justin Trudeaus autoritære diktat om at alle som krysser grensen mellom USA og Canada måtte vaksinere seg.

En forstyrret Trudeau erklærte at truckerne var preget av antisemittisme, islamofobi, rasisme mot svarte, homofobi og transfobi.

Trudeau ville skape en mer inkluderende verden ved å ruinere hardtarbeidende mennesker som var så «eksluderende» at de bygde hoppeslott til barna og delte ut mat til de hjemløse i Ottawa, bare for å få lov til å gjøre jobben sin.

Finansminister Chrystia Freeland, som også sitter i styret til World Economic Forum, fulgte lydig opp. Hun ga ordren om å stenge bankkontoene til mange av truckerne. Så innførte Trudeau nødloven Emergencies Act. Sosiale medier og hovedstrømsmediene støttet tyrraniet.

Canadas parlament undersøker myndig­hetenes tyranni under pandemien

Men også disse må betale prisen for sitt hykleri. Meta opplever økonomisk nedgang. Ingen ser på CNN lenger, og Washington Post blør abonnenter og må si opp journalister.

Ikke hele det politiske Canada støttet Trudeau, og enkelte delstater viste etterhvert sin støtte til truckerne. Den nyvalgte førsteministeren Danielle Smith i delstaten Alberta erklærte at hun ville oppløse hele staben av covid-rådgivere.

Trudeau er fortiden, og forhåpentligvis vil Canada gi sin WEF-penetrerte regjering sparken ved neste valg.

Men problemet er at Canada hadde føderalt valg i 2021, akkurat som Norge. Dermed kan Trudeau fortsette ødeleggelsen av Canada helt fram til slutten av oktober 2025.

Også i Nederland var året preget av opprør. Nederlandske bønder nektet å akseptere klimatiltak som ville rasere et meget produktivt jordbruk.

Bakgrunnen var at EU ville redusere bruken av kunstgjødsel, og statsminister Mark Rutte fulgte lydig opp. Det grønne hysteriet ble viktigere enn å sørge for mat til befolkningen, så sinnssykt opptrer økofascistene. Tusenvis av bønder risikerte å miste livsverket sitt mot småpenger.

Nederlandske bønder fikk støtte fra bønder i Canada og Irland. Drosjesjåfører protesterte mot høye drivstoffpriser i Italia, Polen, Albania og andre land.

Sri Lanka hadde blitt presset og lurt til å satse på å bli et Net Zero jordbrukssamfunn forbød landet import av kjemikalier til bruk i jordbruket. Den hodeløse klimapolitikken endte i sult, økonomisk katastrofe og massive opptøyer.

Sri Lanka var et varsel om hvor det grønne skiftet ender.

Sri Lanka: Et varsel om hvor det grønne skiftet ender

Et annet varsel er selvsagt energikrisen som er i ferd med å lamme hele Europa og ruinere store deler av den europeiske middelklassen. Dette har vi skrevet mye om, og det er åpenbart at selv nordmenn kan få nok.

De katastrofale målingene til regjeringspartiene Ap og Sp gir håp. Selvsagt er det et massivt problem at det grønne idiotiet har massiv støtte i Stortinget og blant hovedstrømsmediene. Men det finnes håp.

Det kan oppstå opprør internt i partiene. Det finnes oppegående og fornuftige mennesker i partier som Høyre, Ap og Sp. Gryende opprør mot ubrukelig partiledelse har vi allerede sett eksempler på. Det er mulig å skifte ut en ledelse som gir blanke i velgerne.

Landsmøtene i 2023 kan bli spennende. Lokalvalget til høsten kan gi klimaeliten nådestøtet. Men nok en gang er problemet at det nesten ikke finnes grenser for hvor mye denne klimamafiaen kan ødelegge før oppgjørets time kommer.

Overalt hvor man så i 2022, agiterte vanlige mennesker mot den nye normalen, skriver Brendan O’Neill i Spiked.

En woke venstresiden har i årevis skjelt ut motstanderne som deplorables, eller som et sammensurium. Men en venstreside som er mer besatt av foretrukne pronomen enn produksjon av mat og energi har ikke noe særlig nyttig å si til den globale arbeiderklassen. De avslører seg selv: Alle forstår nå at folk som Støre og Barth Eide er mer opptatt av å tilfredsstille EU og WEF enn de foraktelige norske skattebetalerne.

Denne typen sannheter sprer seg over hele den vestlige verden, og tydeliggjøres mest av alt i USA. Twitter-files er en ren gavepakke i så måte, det er også bemerkelsesverdig hvordan de lydige løgnmediene ignorerer avsløringene.

Sannheten er sterkere enn løgnene, og derfor går selv en dystopisk pessimist som meg inn i 2023 med et visst håp. Strømregningene snakker i klartekst, og avslører hvor idiotisk det er når Støre skryter av strømstøtteordningen. Prisene i butikken er synlige for alle. Skatteøkningene er merkbare, og rentene påvirker privatøkonomien.

En havarert økonomi lar seg ikke skjule!

Milliardærene rømmer landet, snart følger andre etter. Hjemmekontor skaper muligheter som truer statens overmakt. Et sted går det en grense for hva de som betaler for galskapen kan tåle.

Det ser unektelig mørkt ut, men selv etter den mørkeste natten kommer det etter hvert et daggry. Kanskje så vi starten på dette allerede i 2022? Så får håpet være at motstandsbevegelsen blir enda sterkere i 2023.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!


Kjøp bøker fra Document Forlag!Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.