Myndighetenes krig mot jordbruket er det klareste tegnet på at vi ledes av en elite som har blitt rammet av komplett galskap. Klimareligionen har allerede ført til så dramatiske konsekvenser at folk med en smule vett i skallen hadde skrudd på bremsene for lenge siden. I stedet eskaleres hastigheten på klimatoget.

Det siste eksempelet kom fra Frankrike. Dette er spesielt, siden Macrons regjering har vært ivrige etter å fremme matsikkerhet. Etter covid-nedstengningene og med en pågående krig i Ukraina må man sørge for at mat blir både produsert og transportert over hele verden, sa franske myndigheter 26. november.

Noen måneder senere angriper de seksjoner av eget jordbruk, ved å følge et EU-diktat og forby bruken av insektsmiddelet neonikotinoid på sukkerbeter (sukkerroer). Bøndene selv sier de er helt avhengige av dette middelet. Dermed troppet tusenvis av bønder og hundrevis av traktorer opp i en stor demonstrasjon i Paris.

Tusenvis av bønder med 500 traktorer demonstrerte i Paris mot EUs grønne diktater

Årsaken til at EU forbyr neonikotinoider, er fordi stoffet kan være skadelig for bier. Men bøndene sier at bier ikke oppsøker sukkerbeter, så derfor vil ikke bruken av dette insektsmiddelet utgjøre en trussel for biene.

Brendan O’Neill antyder i Spiked nokså klart at franske myndigheter er et symbol på den mentale tilstanden som preger de såkalte elitene i Vest-Europa.

Behold the schizophrenia of the 21st-century establishment.

De franske bøndene mener at forbudet mot insektsmidlene bryter mot myndighetenes løfte om å sørge for matsikkerhet og tilstrekkelig produksjon. De har selvsagt helt rett, og måten de franske myndighetene opptrer på, følges av mange andre.

The French clampdown on neonicotinoids sums up so much that is wrong with modern politics. The ban is a diktat from an unaccountable technocracy.

Teknokratene i EU finner på nye forbud og reguleringer daglig, det føles nesten som om de jobber på akkord. Resultatet er utallige små katastrofer som til sammen skaper en massiv krise som kan få uante og skremmende konsekvenser.

Når EU legger frem sine diktater, havner den nasjonale suvereniteten i søpla, akkurat som ønsket fra FN, EU, WHO og selvsagt WEF. Disse får massiv støtte fra myndigheter i de fleste europeiske land, inkludert Norge, som fremstår som «best i klassen». Mediene er i altfor stor grad regimevennlige, og har sviktet journalistikkens oppgave nummer én: å kritisere dem som sitter med makta.

Dermed blir det verst for oss «vanlige folk». Det blir katastrofe for bøndene i Nederland, hvor EU har stilt krav om at bøndene skal redusere utslipp av nitrogen med 50 prosent innen 2030.

Such a mad, drastic policy would be devastating to farmers’ livelihoods.

Nitrogen brukes særlig i kunstgjødsel. Uten kunstgjødsel vil titalls millioner mennesker sulte i hjel. Vi som ikke trues av sult, merker det på lommeboka, med inflasjon ute av kontroll.

Det antydes at Rutte ønsker å skaffe tilgang til områder hvor han kan bygge høye blokker med små leiligheter, hvor fremtidens føydalisme skal realiseres. En bitteliten og styrtrik elite skal ta full kontroll over røkla, som bor i skoesker og aldri beveger seg lenger vekk fra hjemmet enn 15 minutter til fots eller på sykkel. De små, klimavennlige leilighetene de bor i, leier de selvsagt. På menyen står insekter og falske kopier av kjøtt.

Irland blir også presset av trollet EU. Irske bønder pålegges å redusere utslipp av nitrogen med mellom 22 og 30 prosent. Dette vil koste jordbruket i landet minst 4 milliarder euro og føre til at 56.000 irer mister jobben, mener de irske bøndene.

I tillegg kommer kravene om å redusere utslippene av metan. Man skal bokstavelig talt sørge for at husdyrene promper mindre. Kun EU og klimapsykopater kan si noe så dumt med et ansikt uten grimaser.

Skal man oppfylle kravene, må bøndene i Nederland og Irland rett og slett slakte sin egen formue, før EU og deres lakeier i nasjonale myndigheter gjør det for dem. Uansett skal de ruineres.

Det er som å høre Queen of Hearts i «Alice in Wonderland»:

Promper kuene? Off with their heads!

Det er ikke bare EU som driver med dette tullet. Justin Trudeau er selvskreven i et så celebert selskap, halve hans regjering er jo som kjent penetrert av Klaus Schwabs WEF, ifølge Schwab selv. Canadas visestatsminister Chrystia Freeland er yppersteprestinne i WEF, og sitter i WEFs Board of Trustees.

Også i Canada skal redusere nitrogenutslipp med 30 prosent, selvsagt innen det magiske året 2030.

Biden og Demokratene i USA kan ikke bruke nok penger fort nok på sin Green New Deal, og at landet trues av mangel på olje og energi, får ikke Biden til å revurdere sine idiotiske og energifiendtlige vedtak, som startet allerede første dagen han inntok Det ovale kontor.

I tillegg har vi katastrofen i Sri Lanka, som gir oss en anelse om hva som venter i enden av «Det grønne skiftet».

Sri Lanka: Et varsel om hvor det grønne skiftet ender

De globale elitene har mistet evnen til å tenke rasjonelt. Krigen mot maten er et skrekkelig eksempel.

I fjor estimerte FN at 180 millioner mennesker står i fare for en «matkrise». I en slik situasjon velger nasjonale og globale politikere å gjøre det vanskeligere å produsere mat. Samtidig fører ulike hodeløse klimatiltak til at også transporten av mat og andre nødvendige varer blir vanskeligere.

Samtidig stiger alle priser, siden all produksjon krever energi, og energi er rådyrt på grunn av klimahysteriet.

Det verste er at flere av de mest hjernedøde tiltakene ikke har noen effekt. For selv om franske bønder slutter å bruke insektmiddel på sine sukkerbeter, så vil ikke produksjonen av sukkerbeter på verdensbasis gå ned. Produksjonen vil fortsette der hvor neonikotinoider fortsatt er i bruk.

Så må Frankrike importere dette jordbruksproduktet i stedet for å produsere det selv. Det vil ikke ha noen effekt på klima og miljø, men en haug av franske bønder vil bli arbeidsledige, og Frankrike blir et fattigere land.

Being eco-pure is more important to the new elites than the ability of working people, whether coalminers or beet farmers, to earn a living and contribute to society.

Det samme kan man si om dem som vil stanse oljeproduksjonen her hjemme, eller elektrifisere sokkelen. Det er kun norske arbeidere og norsk økonomi som vil tape på dette. Klimaet vil ikke merke noe som helst.

Klimaposørene har ingen problemer med skitne utslipp. Men de vil bare ikke ha den i våre domener. Ingen utslipp i våre gater! hyler de.

This cuts to the rotten heart of the elites’ anti-farming agitation. Self-styled virtuous nations seem content to outsource the ‘dirtier’ aspects of farming to other countries, just as they’re content to get coal from Africa or China.

Ved å vise til en reduksjon av nasjonale utslipp kan Barth Eide sole seg i glansen på neste møte i Davos. At Norge ikke har en egen nasjonal atmosfære, virker det umulig for disse såkalte elitene å forstå.

Det er heller ingen som bryr seg om barnearbeidet i gruvene som skaffer kobolt til batteriene som skal drive bilene våre (bare i Norge, som står for en enorm andel av antallet elbiler i bruk i Europa).

Slik er det når vi ledes av en laptop-elite i pyjamasklassen, mer opptatt av å fremstå som klimakorrekt og «fremoverlent» enn å komme med løsninger som faktisk løser et problem, i stedet for å skape ti nye.

De burde kanskje tenke seg om én gang til. For lener man seg langt nok fremover, så ender det med at man går rett på trynet.

Miljøregnskapet bak ren energi er skittent

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.