Gammelmediene synes å bli mer og mer desperate etter som folk reiser seg mot tyranni. Noe av det grelleste vi har sett hittil er Associated Press’ fremstilling av de tusenvis av lastebilene som utgjør Freedom Convoy. De fremstilles som svin som viftet med hakekorsflagg.

Tusener av vaksinemotstandere inntok Canadas hovedstad i helgen. Men de har fått lite sympati i et land der godt over 80 prosent er vaksinert.

Noen urinerte og parkerte på landets krigsmonument, en danset på graven til den ukjente soldat, og mange viftet med hakekorsflagg. De fleste nektet å bruke munnbind i hoteller og butikker.

En av arrangørene er en kjent hvit makt-tilhenger, og en tilhenger sa før demonstrasjonene at han håpet de ville bli en canadisk versjon av kongresstormingen i Washington i januar i fjor.

Statsminister Justin Trudeau kalte demonstrantene en ytrefløy-minoritet som bare beviste hvordan desinformasjon og feilinformasjon i sosiale medier og konspirasjonsteorier om mikrochips og mye annet sprer seg.

Arrangørene samlet inn millioner av dollar til å finansiere en såkalt «frihetskolonne» av lastebiler fra hele landet til Ottawa for å protestere mot krav om vaksinepass for å kjøre over grensa til USA.

Opptoget fikk støtte fra USAs tidligere president Donald Trump og Tesla-milliardæren Elon Musk.(NTB)

Vi kjenner hatefulle medier på gangen. Mika Brezinski og Joe Scarborough sa det var noen titalls lastebiler og de hadde samme foraktelige omtale av sjåførene og demonstrantene. Det er rart de tør. Titusener deltok og vet de lyver.

Et enkelt spørsmål: Hvis det var «mange med hakekorsflwagg», hvorfor har ikke AP noe bilde av dem?

Les også:

– Du møtte BLM, men du gjemmer deg for Truckerne

 

Europa: Ingen festning mot migranter, selv om det har blitt flere murer

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.