Inspirert av Truckernes aksjoner i Canada har også New Zealand fått sin egen protestaksjon. Torsdag ble mer enn 120 personer pågrepet av politiet utenfor New Zealands nasjonalforsamling. Flere tusen kiwier, vaksinerte og uvaksinerte, har samlet seg i hovedstaden Wellington for å protestere mot landets svært strenge korona-politikk.

Aktivistene har i to døgn beleiret parlamentet. Tidlig torsdag morgen slo politiet til. Først advarte politiet via megafoner om at demonstrantene risikerte å bli pågrepet hvis de ikke forlot stedet, så begynte arrestasjonene. En video som viser hvordan politiet pågrep en etter en, blant annet en naken kvinne, er av YouTube blitt vurdert til å være så sensitiv at man må være over 18 for å kunne se den, og da kun på YouTube.

Men på Twitter hagler det med bilder og videoer som viser hva som skjedde:

Demonstrasjonene begynte søndag, inspirert av protestene i Ottawa.

I sentrum av Wellington i New Zealand hadde flere hundre lastebiler og campingbiler blokkert gater tirsdag. Mange av kjøretøyene hadde forlatt sentrum det første døgnet, men en hard kjerne aktivister holdt fortsatt ut torsdag.

New Zealand har lettet på mange koronarestriksjoner, men krever vaksinasjon av folk som er ansatt i visse sektorer som helse, politi, utdanning og forsvar, mens folk må vise vaksinasjonsbevis for å slippe inn på blant annet restauranter. (NTB)

New Zeeland har et av verdens hardeste koronaregimer, og det ble nylig kjent at landet først vil åpne opp for turister fra og med oktober i år.

Ifølge Covidvax er nær 77 prosent av befolkningen vaksinert med tredje dose. Skjermdump: Facebook

Les også:

New Zealand slipper inn verden fra oktober

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.