Nederlandsk politi meldes å være begynt å arrestere protesterende bønder. Metodene ligner hva vi tidligere iår har sett i Canada.

Videoer delt på Twitter viser at politiet river bønder ut traktorene for å stoppe blokaden av matdistribusjonen. Det skjedde i Sneek nord for Amsterdam.

– Den mobile enheten er ved å bli satt inn ved et distribusjonssenter på Edisonstraat i Sneek som i lang tid er blitt blokkert av en gruppe aktivister. Etter flere advarsler har aktivistene fremdeles ikke tatt av sted, skriver Politie Fryslan i en tweet.

I tråden under samme tweet fortsetter Politie Fryslan:

– Utplasseringen av mobile enheter pågår fortsatt. En gruppe mennesker som ikke er aktivister, har sluttet seg til i løpet av dagen. Også de nekter å forlate stedet. En rekke personer er pågrepet i Sneek.

En video viser pansret politi svinge batongen mot en eldre mann som rygger unna med sykkelen sin. Mannen fortsetter å rygge mens betjenten slår mot ham og sykkelen. Mannen ser mer ut som en nysgjerrig tilskuer enn deltager i protestene. Lite ved ham vitner om voldelig adferd.

 

Rundt tyve matdistribusjonssentre ble blokkert av lastebiler og traktorer igår. Nederlandske bønder har fått selskap av fiskere som også protesterer mot en næringsfiendtlig grønn politikk hvis mål er å redusere matproduksjonen med alt fra 30 til 95 prosent avhengig av provins, innen 2030.

Flere viktige grenseoverganger mot Tyskland skal være blokkert.

I en uttalelse fra nederlandske myndigheter heter det at ikke alle kan fortsette å produsere mat:

– Den ærlige meldingen … er at ikke alle bønder kan fortsette sin virksomhet.

Landbruket er ikke eneste næring som er under angrep, også luftfarten er kommet under ild og det forventes at de vil slutte seg til bøndenes protest likesom fiskerne allerede har gjort.

Det har ellers vært påfallende taust om den lille manns opprør mot makten i Nederland:

Les også gårsdagens mer omfattende artikkel:

Massive protester i Nederland. Klima­tiltak tar levebrødet fra bøndene

Military-style police surround tractors to quell Dutch Uprising

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Kjøp Roger Scrutons bok «Konservatismen» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.