De nederlandske bøndene demonstrerer fremdeles mot regjeringens klimatiltak som de sier vil ta levebrødet fra dem. Det er spesielt regjeringens planer om å kutte nitrogenoksid- og ammoniakkutslippene med 50 prosent innen 2030 med trusler om å ekspropriere land fra bønder som ikke underkaster seg som har skapt sinne blant bøndene.

Tirsdag kveld i Heerenveen mistet politiet kontrollen i møtet med de protesterende bøndene. De trakk våpen.

Hendelsen skjedde rundt klokken 22.40 nær en motorveiavkjørsel.

Tåregass ble også brukt:
Det var ikke bare varselskudd. En traktor ble truffet av politiets kuler:

“Det oppsto en truende situasjon. Det ble avfyrt varselskudd og avfyrt målskudd,” skriver politiet, som legger til at traktoren forsøkte å kjøre på politibetjenter. Ingen ble skadet. Tre personer er pågrepet under bøndenes protestaksjon og Rikskriminalavdelingen etterforsker saken.

De nederlandske bøndene blokkerer også motorveier, sprøyter septik på offentlige bygninger og blokkerer distribusjonssentraler, broer og havner. Resultatet er raskt synlig, det blir tomt for mat i butikkene:

 

Dette vil ha ringvirkninger utover landets grenser ettersom Nederland er verdens nest største mateksportør.

nltimes.nl  rtlnieuws.nl

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.