Bøndenes traktorer ruller igjen inn mot Haag. Farmers Defence Force (FDF) har oppfordret folk til å komme til Haag med traktorer og protestere foran Representantenes hus hvor den mislykkede jordbruksavtalen torsdag skal debatteres. Det er forventet at tusenvis av mennesker vil svare på oppfordringen. 

To pågrepet

Lokale myndigheter reagerte torsdag morgen med å utstede en nødordre som forbyr folk å kjøre inn i Haag med traktor eller andre tunge kjøretøy.

FDF har på grunn av nødordren motvillig flyttet protesten fra Representantenes hus til Malieveld. Myndighetene stoppet demonstrasjonen foran Representantenes hus med begrunnelse i at det forventes oppbud av et stort antall mennesker. Politiet har av uklare grunner pågrepet to personer.

Minst tyve traktorer var tidlig idag på vei mot Haag hvor det har vært nødberedskap siden tidlig morgen. Flere steder, blant annet på motorvei A28, er traktorer dirigert vekk fra veien og stanset.

De første tyve traktorene ble observert på A28 nær Zwolle. Rijkswaterstaat ber trafikantene om å være forsiktig eftersom traktorene kjører langsommere enn den øvrige trafikk. 

FDFs leder Mark van den Oever har via sosiale medier distribuert telefonnumre til parlamentsmedlemmer og oppfordret støttespillerne til å legge press på dem, hvilket flere politikere har omtalt som ubehagelig og også som trusler.

– Demonstranter avvises av politiet foran parlamentsbygning under trussel om voldsanvendelse. Dette er diktatur, skriver Kees:

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.