Newzealandske myndigheter forsøker å løse opp en antivaksineprotest utenfor nasjonalforsamlingen i hovedstaden Wellington med å spille 90-tallsmusikk.

Demonstrasjonen på gresset utenfor parlamentet fortsatte søndag for sjette dag på rad.

Politioverbetjent Scott Fraser sa at politiet fortsetter å lete etter utveier for å løse opp demonstrasjonen, mens nasjonalforsamlingens president Trevor Mallard spilte musikk av Barry Manilow og Los Del Rios 90-tallshit «Macarena» på høyttalere rettet mot demonstrantene.

Spillelisten ble søndag ettermiddag utvidet med James Blunts låt «You’re Beautiful».

Men demonstrantene lot seg ikke lokke. De druknet ut myndighetenes musikk med sine egne favoritter, blant dem Twisted Sisters-låten «We’re Not Gonna Take It».

Demonstrasjonen er inspirert av lastebilprotestene i Canada, der folk protesterer mot koronatiltak og vaksineplikt for lastebilsjåfører. I New Zealand krever demonstrantene slutt på koronarestriksjoner og slutt på vaksinekrav som er gjeldende for noen yrkesgrupper.

Etter å ha holdt seg unna de første dagene, rykket politiet inn torsdag og pågrep 122 personer i et forsøk på å avslutte demonstrasjonen i Wellington. Siden har politiet tatt et skritt tilbake og betraktet demonstrasjonen fra sidelinjen, mens myndighetene i stedet har forsøkt å gjøre situasjonen ugrei for demonstrantene ved å sette på vanningsanlegg på gressplenen.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her. Vi har trykket nytt opplag.

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.