Nello Musumeci. Foto: Civa61 / Wikimedia Commons.

Migrantene som strømmer til Sicilia, skader regionens renommé slik at den rammes som turistmål, og mange migranter ender opp som håndlangere for kriminelle, sa Sicilias guvernør Nello Musumeci i et møte med Italias innenriksminister Luciana Lamorgese torsdag.

Musumeci sier at så mange som 70.000 migranter ifølge etterretningstjenestene kan være på vei til regionen, som også omfatter Lampedusa, de neste månedene, skriver La Repubblica.

Sicilias guvernør etterlyser en klar strategi fra Italias regjering for å hanskes med migrasjonsstrømmen.

Migrantbåtene fra Afrika må avskjæres militært før de kommer til Italia, sier han:

«Jeg har bedt statsråd Lamorgese om å kontakte sin kollega i forsvarsdepartementet med sikte på en troverdig patruljetjeneste til havs og i luften for straks å avskjære båtene som legger ut fra kysten av Nord-Afrika.»

Innenriksministeren ser imidlertid ikke ut til å ha slike planer, men nøyer seg med å begrense de negative konsekvensene av migrantstrømmen.

Nyhetsbyrået ANSA skriver:

Regjeringen forplikter seg til «maksimal begrensning av konsekvensene for lokalsamfunnene i forbindelse med de nødvendige prosedyrene for å assistere migrantene i fasene etter ilandstigningene», bekrefet innenriksminister Luciana Lamorgese

Sicilias guvernør er ikke alene om å lufte tanken om å avskjære migrantbåtene.

I en tv-debatt under progammet «Dritto e Rovescio» på italiensk Rete 4 torsdag satte den italienske journalisten Giuseppe Cruciani spørsmålstegn ved Italias suverenitet:

Vi er på grensen til det surrealistiske. Det kommer masse folk, og det virker som om det er helt umulig å stanse dem, noe en suveren stat etter mitt skjønn burde gjøre, altså stanse dem før de kommer frem.

Cruciani kan ikke forstå at diskusjonen aldri kommer seg videre enn bestandig å handle om brannslukking. Man snakker i stedet om de samme tingene som for fem år siden:

Som EUs mye omtalte koordinering for å dele inn migrantene i kvoter. Den er det selvfølgelig aldri blitt noe av.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.