Afshan Rafiq er nok et eksempel på Høyre-politikere som mener at smittevernsreglene kun gjelder for de andre. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Torsdag 25. mars deltok Høyre-politiker Afshan Rafiq på NRKs Debatten, som handlet om smitteutviklingen. Rafiq ba i programmet folk innstendig om å ikke reise utenlands. Men samtidig var hennes ektemann i Pakistan.

– Jeg har veldig lyst til å innstendig oppfordre alle de som dette gjelder, ikke bare norskpakistanere, men alle det gjelder om å prøve å følge smittevernreglene. Og det andre er, hvis dere har tenkt til å reise i påsken, så er det en sterk oppfordring om å ikke gjøre det. Vi har et felles ansvar om å få ned smitten, og da må alle gjøre det, sa Rafiq på Debatten.

Rafiq er gift med Aamir Sheikh, som også er politiker i Høyre. På sosiale medier verserte flere videoer fra et bryllup i Pakistan, hvor Sheikh deltok. Det var mangel på både avstand og munnbind.  Sheikh har dog på seg munnbind selv når han er nær andre folk.

– Meter-regelen gjelder ikke i Pakistan, men Aamir tok ansvar for seg selv, og holdt avstand til de andre. De menneskene han var i nærheten av var nær familie, som har hatt corona, sier Rafiq til VG.

Sheikh skal ifølge Rafiq ha bestilt reisen i januar. Han bestemte seg for å reise siden hans far var syk.

– Før faren ble syk var han veldig i tvil om han skulle reise. Det var først da hans far, som hadde reist en uke i forveien, ble syk at han bestemte seg for å dra. Når han først var der gjennomførte han planlagte møter, og stakk en kjapp tur innom seremonien for å hilse, sier Rafiq.

Rafiq foreslo i november ut et forbud mot bryllupsfester i Oslo. Til NTB sa hun den gangen:

– Tallene viser at her må det drastiske tiltak til for at man får kontroll. Spesielt i bydel Stovner ser vi at det er ganske alvorlig.

Hun ba samtidig om at det ble slått hardt ned på folk som ikke overholdt smittevernstiltakene.

Tidligere i mars ba Rafiq om at eldre innvandrere skulle prioriteres i vaksinekøen. Slik argumenterte hun den gangen:

– I flergenerasjonsfamilier har ikke de eldre mulighet til å skjerme seg fra smitten fra familiemedlemmer som går på jobb og skole. De blir alvorlig syke, som igjen betyr en stor belastning for storsamfunnet og ikke minst dem selv – fordi de kan måtte bøte med livet.

Det hadde kanskje hjulpet hvis ikke så mange pakistanere reiste frem og tilbake til Pakistan? Ferske tall viste at 12 prosent av de som returnerer fra reise i Pakistan fikk påvist koronasmitte.

FHI advarer: Norge får mye importsmitte fra Afrika og Asia – særlig mye fra Pakistan

Statsminister Erna Solberg brøt selv smittereglene nylig, noe som skapte et voldsomt rabalder.  Og mens den første smittebølgen pågikk, arrangerte Black Lives Matter i juni en stor demonstrasjon i Oslo. Statssekretær Saida Begum (H) deltok, til tross for at dette var et soleklart brudd på smittevernsreglene. Dette fikk ingen negative konsekvenser for Begum. Erna Solberg forsvarte Begum i ettertid, med ord som «forståelse» og «respekt».

Vårt største regjeringsparti er altså befolket av en serie med dobbeltmoralske mennesker, som innfører drakoniske regler, som de ikke gidder å følge selv. Reglene er for de andre, vanlige folk. De som sliter, mister jobben, eller ser livsverket sitt bli knust på grunn av regjeringens politikk.

Selv koser de seg på hytta på Geilo, eller på bryllupsfester i Pakistan, når de ikke er opptatt med å støtte en marxistisk og voldelig bevegelse som BLM. Noen er så mye likere enn andre.

Tilliten er ikke lenger tynnslitt. Tilliten er borte.

Erna, TA DEG SAMMEN!

 Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.