Helse- og omsorgsminister Bent Høie besøkte Liastua i Oslo for å lansere regjeringens handlingsplan for fysisk aktivitet den 4. juni 2020. Til venstre Rashid Nawaz, leder i bydelsutvalget i Stovner. Foto: Terje Pedersen / NTB.

Politiker Rashid Nawaz fra Arbeiderpartiet har reist til Pakistan. Han leder bydelsutvalget i Stovner, bydelen med det høyeste antall koronasmittede i Oslo.

Til Aftenposten sier Nawaz at han har reist til Pakistan på grunn av sykdom i familien. Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det rådet gjelder fram til 15. mai.

Oslo er byen med størst smittetrykk i landet, og aller høyest er smittetallene på Stovner. Der ligger smittetrykket på 1.348 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

I februar gikk Rashid Nawaz ut i Dagbladet og kalte Folkehelseinstituttets (FHI) vaksinestrategi for feilslått.

– Den er helt feil. FHI burde tenkt annerledes og pratet med oss. Oslo er gryta som er mest utsatt. Her får vi nesten alt, og spesielt i bydelene i Groruddalen. Vi bør prioriteres framfor andre i førsteomgang, sa han til avisen.

Nawaz er den andre Stovner-politikeren som har reist til Pakistan på kort tid. Denne uken kom det fram at Høyre-politiker Aamir Sheikh gjennomførte en reise han bestilte rett over nyttår.

– Jeg skulle i utgangspunktet på arbeidsreise, og så fikk jeg beskjed om at far er syk. Jeg vil oppfordre alle til å ikke reise, så lenge det ikke er strengt nødvendig, sa Sheikh til VG.

Reisen skjedde samtidig som kona Afshan Rafiq (H), som var hjemme i Oslo, i en appell på NRK Debatten ba folk om ikke å reise utenlands. 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.