Nytt

Kvinnen som ble pågrepet med en bombe på et hotell i Stockholm fredag er Elife Demir (26).

Hun oppgir på Facebook at hun bor i Ålesund, hvor hun  jobber som kommunikasjonsrådgiver for Møre og Romsdal fylkeskommune.

Skjermdump fra Elife Demirs fb-side. På Facebook er hun «Ella Demir».

Demir oppgir også at hun har jobbet for St1 Norge, som driver Shell-stasjonene i Norge. Det kan se ut som om arbeidsstedet var Ålesund eller eller et sted i nærheten av byen.

Ifølge hennes egen facebookstatus begynte hun i jobben 14. juni i fjor. Hun legger ut et bilde fra jobben – det skiller seg ikke mye fra hundrevis av andre duck face-bilder på siden hennes.

Men allerede seks uker etter, 1. august, skifter hun jobb. Nå er hun ansatt som kommunikasjonsrådgiver i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Skjermdump fra Elife Demirs (alaias Ella Demir) facebookside. 

Elife Demir er journalist, og har jobbet for Aftonbladet og flere andre større redaksjoner i Sverige, som Document skrev lørdag kveld.

Ifølge Petterssons blogg er hun kurdisk.

Elife Demir opererer under flere forskjellige navn, da hun skrev for Aftonbladet kalte hun seg Elif Demir. Kurdistans flagg i bakgrunnen.

Demir ble pågrepet sammen med en mann i et rom på Mornington Hotell i Bromma fredag.  Hun skal ha satt seg kraftig til motverge da hun ble pågrepet av politiet, som var utkalt til det de trodde var kvinnemishandling.

På hotellrommet fant de imidlertid en kraftig bombe.

– Den var laget av en blanding av kaliumnitrat og aluminium. Hadde den gått av, ville minst tre personer i nærheten blitt redusert til smuler, sier en ikke navngitt kilde til Expressen.

De to er foreløpig siktet for forsøk på grovt skadeverk (allmänfarlig ödeläggelse). Mannen, som er rundt 20 år, er også siktet for å ha mishandlet Demir.

Elife Demir nekter straffskyld. Hun tidligere dømt for mindre alvorlige brudd på narkotikalovgivningen. Mannen er dømt en rekke ganger; for narkotika, brudd på forbudet mot å bære kniv, samt trusler mot offentlig tjenestemann.

Ifølge Demirs facebookside er hun utdannet i visuell kommunikasjon ved Malmö Universitet, og journalistisk metode ved Uppsala Universitet.

Det finnes også en annen facebookside hvor noen som ligner på Elife Demir kaller seg Eli Dem. Siste postering er fra april i fjor.

 

Oppdatering, 3. februar kl 18: Flere kilder hevder at Elife Demirs opplysninger om at hun jobber for Møre og Romsdal fylkeskommune ikke stemmer, og at hun heller ikke har jobbet der.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Les også