Nytt

Skjermdump fra Aftonbladet TV.

En mann og en kvinne ble i går pågrepet med en bombe på et hotell i Stockholm. Kvinnen, som er journalist, har det siste året jobbet i Norge.

Fredag ettermiddag rykket politiet ut til Hotell Mornington i Bromma vest i Stockholm. På hotellrommet fant politiet en kraftig bombe.

– Den var laget av en blanding av kaliumnitrat og aluminium. Hadde den gått av, ville minst tre personer i nærheten blitt redusert til smuler, sier en ikke navngitt kilde til Expressen.

Den pågrepne kvinnen har jobbet som journalist i Aftonbladet, som lørdag kveld skriver at hun etter eget utsagn har arbeidet i Norge det siste året.

Avisen oppgir ikke hvilken redaksjon kvinnen eventuelt har jobbet for.

Da den unge kvinnen ble pågrepet skal hun ha sagt til politifolkene at hun hadde jobbet i et av Sveriges største medier, skriver Expressen.

Kvinnen har studert journalistikk og kommunikasjon. Hun har ifølge Expressen jobbet flere steder, de siste årene som journalist i en av Sveriges større redaksjoner.

Mannen er tidligere dømt en rekke ganger, kvinnen er dømt for mindre alvorlige brudd på narkotikalovgivningen. Hun nekter straffskyld.

Mannen er rundt 20 år, kvinnen i midten av 20-årene.

– Jag är chockad, det här är inte något jag skulle ha förväntat mig av henne. Det känns overkligt och jag blev alldeles tyst när jag hörde det, säger en kvinna som känner till den misstänka kvinnan och hennes familj från orten där de växte upp. (Expressen)

En studiekamerat sier at hun husker kvinnen som ambisiøs, utadvendt og «frempå».

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Les også