Kvinnen som ble funnet drept i Stockholm onsdag var norsk statsborger. En mann i 50-årene ble pågrepet samme dag.

– Jeg kan bekrefte at hun er norsk statsborger, sier Maximillian Berg Molin til VG.

Kvinnen, som ifølge Expressen ble stukket med kniv, ble funnet død i en leilighet på Södermalm i sentrum av Stockholm onsdag. Mannen ble pågrepet i leiligheten.

Aftonbladet skriver at da en nabo varslet politiet tok det to timer før de ankom åstedet: Ida, 28, larmade om mord – men ingen polis kom:

Hon hörde skrik och såg hur någon kastade ut en kniv från en lägenhet mitt inne i centrala Stockholm.

Ida ringde omedelbart larmnumret 112. Det tog två timmar innan polisen kom. De hittade då en mördad kvinna lägenheten.

Hun gikk ut på balkongen sin:

– Jag har aldrig hört så hemska skrik förr, det lät verkligen som dödsångest. När jag kommit ut på balkongen såg jag ett föremål, som jag instinktivt tänkte var en kniv, flyga ut från lägenheten med kraft och landa nere på innergården, säger hon till Aftonbladet.

Ida forteller at hun ringte politiet og fortalte hva hun hadde hørt og sett. Dereter tok det to og en halv time før politiet kom.

Stockholmspolitiet har anmeldt seg selv for tjenestefeil, skriver TT.

Også Expressen omtaler utrykningstiden, og opplyser at den siktede er en vellykket forretningsmann som er sjef for et seskap med flere hundre millioner i omsetning: Framgångsrik vd misstänks för kvinnomord i Stockholm

Den anhållne företagsledaren har varit direktör för ett framgångsrikt företag i flera år. Bolaget kommunicerar flitigt om samarbeten och affärer med andra profilerade företag liksom med toppnamn inom det svenska näringslivet.

Under mannens ledning har verksamheten blomstrat. I dag omsätter bolaget flera hundra miljoner kronor årligen och gör samtidigt stadig vinst, enligt de senaste årsredovisningarna.

Direktören har inte gått lottlös. Under de senaste åren har han återkommande noterats för miljoninkomster.

Kammaråklagare Christina Voigt, som leder etterforskningen, bekrefter at den drepte kvinnen og siktede kjente hverandre.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂