Nytt

En 45-åring er siktet for å ha drept sin eks-kones samboer i Bollnäs. Politiet mistenker at det er et såkalt æresdrap.

Paret hadde flere ganger forgjeves bedt om at mannen måtte bli ilagt besøksforbud etter at han hadde kommet med drapstrusler.

Det er ikke første gang 45-åringen omtales i forbindelse med såkalt æresdrap, for 14 år siden tilstod han drapet på sin kusine Fadime Sahindal, men ble isteden dømt for å ha løyet i retten i et forsøk på å dekke Fadimes pappa. Saken vakte svært stor oppmerksomhet i Sverige, men også internasjonalt.

fadime-sahindal

Fadime Sahindal ble drept av sin far for 14 år siden. Nå er hennes fetter siktet for drap.

 

Svenske medier meldte sent lørdag kveld at en 55-åring var blitt stukket ihjel med kniv foran øynene på flere barn. Politiet beskrev situasjonen i villaområdet i Bollnäs slik for Expressen:

– Vi fick samtal om att en man ska ha blivit knivhuggen i en lägenhet i Bollnäs. Vi hittar en livlös man, påbörjar hjärt- och lungräddning men lyckas inte få liv i honom utan han avlider på plats, säger Daniel Ågren, befäl vid polisregion mitt.

Offret höggs ihjäl framför flera yngre barn. En handfull krishanterare från kommunen, den så kallade posomgruppen, kallades omedelbart ut i tjänst under natten för att hjälpa vittnena.

– Vi tar hand om en massa chockade vittnen – både vuxna och barn, säger Daniel Ågren.

Hur många personer fanns i lägenheten?

– Ett flertal. Jag vet att det var ganska unga barn.

Pågått i åtte år

45-åringen ble arrestert søndag morgen. Drapet er kulminasjonen på et ære/skam-drama som har pågått de siste åtte årene, ifølge Expressen. Fram til da var 45-åringen gift med en kvinne som da valgte å skille seg fra ham.

De siste årene har hun bodd sammen 55-åringen som nå er drept. Paret har mottatt flere drapstrusler fra mannen, og så sent som i fjor ble han dømt for trusler. Da kunne kvinnen vitne om at mannen hadde truet med å drepe hennes brødre, drikke blod, og etterpå ta sitt eget liv. Straffen ble 80 dagsbøter.

– Han har hotat både henne och familjen flera gånger, vilket polisen inte har tagit på allvar, berättar en nära anhörig till kvinnan.

– Han har sagt klart och tydligt att han inte kan döda henne eftersom hon är mamma till hans barn. Då ska han i stället skada de i hennes närhet som hon tycker om mest.

Ved to tilfeller de siste årene har paret bedt om kontaktforbud for mannen, men ikke fått gehør hos påtalemyndigheten.

I sin datters påsyn

Lørdag kveld skal gjerningsmannen ha vært maskert og ventet utenfor parets hus i Bollnäs. Minutter etter at kvinnen kom hjem skal han ha brutt seg inn i huset og gått til voldsomt angrep mot hennes samboer, som lå og hvilte på sofaen.

Han skal ha hugget gjentatte ganger mot flere deler av kroppen. Dette gjorde han foran øynene på sin egen datter, ifølge Expressens kilder.

Etter angrepet skal mannen ha sprunget ut av huset. Halvannen time etter ble han pågrepet uten dramatikk i nabolaget. En person som er i nær familie med kvinnen, og som selv har blitt truet av mannen, sier dette:

– Det har med heder att göra för hans del. Han klarade inte av att hon var med en man som kunde behandla henne på ett bättre sätt, som tog hand om barnen på ett bättre sätt. Som klarade av allt som han inte klarade av.

SVT Rapport klokken 18.00 søndag kveld hadde ikke et ord om denne saken.

 

Fadimes kusin gripen misstänkt för knivmord