Illustrasjonsfoto: Facebook

En leder i den den svenske avdelingen av den forbudte MC-klubben «No Surrender», ble natt til fredag skutt og drept utenfor en hamburgerrestaurant i Norrköping.

Attentatmennene flyktet i en bil som senere ble funnet brennende nord for byen. Svensk politi opplyser til Aftonbladet at mannen var domfelt flere ganger.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var mannen en ledargestalt för mc-gänget ”No Surrender”. Samma person var måltavla vid en kraftig explosion i en trappuppgång i Norrköping i januari och sedan dess har en hotbild utretts mot mannen, enligt uppgifterna.

Utöver nattens dödsskjutning och sprängningen i januari har ”No Surrender” varit misstänkt måltavla för flera uppmärksammade våldsdåd i Mellansverige.

► Dubbelmordet utanför en nattklubb i Norrköping den 5 december.

► Bombdådet utanför ett femvåningshus i Linköping den 7 juni. Händelsen beskrivs som ett av de grövsta sprängdåden i Sverige de senaste 20 åren.

► Sprängningen av en strippklubb i Örebro den 26 juni. (Aftonbladet)

Ifølge Expressen og andre kilder ble «No Surrender» dannet i Nederland av avhoppere fra Hells Angels og Satudarah.

Fra gruppens svenske Facebook-sider.

 

Ifølge den internasjonale hjemmesiden, skal det finnes tre avdelinger av «No Surrender» i Norge. Det er en i Horten og en på Jessheim. Avdelingen på Jessheim har 518 følgere på Facebook.

 

Fra gruppens internasjonale hjemmeside.

 

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.