amore_passo-malvasia_nera_primitivo

Månedens vin er en ganske velbalansert Rosso di Puglia,  basert på 70% Malvasia Nera og 30% Primitivo. Det opplyses at druene har vokst på ranker som er mellom 20 og 60 år gamle, og at en del av druene er delvis tørket for å oppnå en mer konsentrert most. I følge Apéritif er 80% av vinen «begrenset fatlagret». Alkoholstyrken oppgis å være 13%

Noen vil muligens innvende at Amore Passo har et ganske høyt overskudd av sukker, hele 16,3 g/l, men personlig finner jeg det ikke alt for sjenerende. Den passer utmerket til pastaretter og lyst kjøtt.

Vinen er i basisutvalget, og skulle dermed finnes i alle filialer.

Polets pris for 0.75-litersflaske er NOK 125,- og NOK 399,- for treliterskartong.

Til sammenligning tar Systemet SEK 85,- for flaske, og SEK 199,-for kartongen. Det er dermed en del å spare på Harry-turer.

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂