Kultur


Pinotage – Sør-Afrikas nasjonale drue – oppsto i 1925, da Abraham Izak Perold (1880-1941) krysset den klassiske Bourgogne-druen Pinot noir med Cinsaut (kalt Hermitage i Sør-Afrika), som er mer motstandsdyktig mot et varmt klima.

Men rankene ble rett og slett glemt bort, og unngikk med nød og neppe å bli rensket bort, og i 1941 kom den første årgangen av Pinotage.

I Polets hyller finnes nå Seriti Pinotage 2018, en ung, fruktig og velbalansert vin som passer utmerket til både storfe, svin og kylling. Styrken er 14%, og prisen pr flaske er ikke avskrekkende, NOK 127,00.

Denne vinen finnes ikke i Systembolagets utvalg, som for øvrig omfatter ganske mye Pinotage i alle prisklasser. Kanonkop Kadette Pinotage kan anbefales. Prisen er SEK 129,00.

Det skal ellers opplyses at Seriti er tappet på panteflasker av plast, og det bør ikke avskrekke noen.