Rosso_di_Puglia_4407

Puglia – antikkens Apulia – ligger lengst sørøst i Italia, og er et område hvor vindyrking har lange tradisjoner. Mye av produksjonen er basert på den klassiske Primitivo-druen, men man finner også andre druer, som Negroamaro.

Månedens vin, Rosso Puglia by Max Art (2013), er basert på like mye av begge disse druene. I følge Polet er den preget av søte mørke bær og syltet frukt, med innslag av vanilje og nellik i både duft og smak. Fargen er mørk rød, fylden er neget god, og faste tanniner balanserer en viss sødme. Styrken er 13,5%, og prisen er ikke avskrekkende, kr 125,- pr. flaske. Den finnes ikke på Systembolaget.

Rosso Puglia by Max Art inngår i Polets testutvalg. Man kan ikke regne med å finne den i alle filialer, men den kan alltid bestilles. Polets nettsider har alle opplysninger.

Dette er en idéell vin til pastaretter som lasagna, og den passer også godt til rødt kjøtt som lam og storfe.

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.