4665906-1

Primitivo-druen (som er identisk med Zinfandel) er kjent for å gi kraftige og robuste viner, spesielt i Puglia (oldtidens Apulia), aller lengst sørøst i Italia – «Italias støvelhæl».

Polet kan tilby flere varianter, en av dem er Doppio Passo. Navnet antyder at druene har fått stå lenge på rankene, slik at saften har blitt mer konsentrert før vinifikasjonen. I dette tilfellet har resultatet blitt en relativt diskrét vin, med lite tanniner (garvesyre) og betydelig sødme, som kan serveres til det meste, eller nytes når situasjonen fortjener et godt glass. Enkelt sagt inneholder den det meste man forventer av en Primitivo di Puglia, men i noe svakere grad enn for eksempel Passitivo fra sammesteds. Doppio Passo inngår i basisutvalget, og skulle dermed finnes i alle polutsalg. Den sies å være drikkeklar, og ikke egnet for videre lagring.

Polet tilbyr den i treliterskartong for NOK 420, magnumflaske (1,5l) for NOK 240,- flaske til NOK 125,- og halvflaske til NOK 75,-.

Systembolagets priser er betydelig gunstigere, med SEK 243,- for kartongen og SEK 90,- for flaske. Systembolaget opplyser dessuten at vinen er «organic».

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂