Viner fra Puglia, Italias «hæl» (oldtidens Apulia) utmerker seg med god fruktighet, tydelige tanniner, høy styrke og ikke minst sødme, som imidlertid ikke trekker hovedinntrykket ned. Gran Appasso Rosso Passito 2016 har alle disse egenskaper, og skulle dermed være en perfekt match til pastaretter som lasagna.

Vinen er basert på like deler av Primitivo (også kjent som Zinfandel) og Negroamaro. Betegnelsen passito betyr at en del av druene, som ved produksjon av den velkjente Amarone, har blitt tørket en tid før pressing og gjæring, noe som medfører et høyere sukkerinnhold i mosten, og dermed også en sterkere vin, i denne er alkoholstyrken 14,5%, omtrent det maksimale for en bordvin.

Polets pris er NOK 148,- for flasken, mens man på det svenske Systembolaget slipper unna med SEK 89,-

Gran Appasso Rosso Passito 2016 er i bestillingsutvalget, og finnes kanskje ikke i ditt lokale utsalg. Men det er ingen sak å bestille.

Les også

-
-
-
-
-
-
-