Tavle

2015_0514_5371_Grans_Moments

Vi nærmer oss en nasjonal festdag, og i følge en vel etablert tradisjon skal en viktig begivenhet markeres med musserende vin.

Ikke et vondt ord om champagne – men dessverre har denne ærverdige vin mer eller mindre priset seg ut av markedet. Man betaler mer for navnet enn for vinen.

Men det finnes flere utmerkede alternativer fra de fleste vinproduserende land, og her til lands har italiensk prosecco og spansk cava fått mange tilhengere.

Musserende vin kan fremstilles på mange måter, men det er en utbredt oppfatning at det bare er champagne-metoden som teller. Svært forenklet sagt innebærer det at boblene dannes ved en ettergjæring på selve flasken.

Grans Moments Brut Nature er en cava fra Catalonia, produsert av like deler Macabeo, Parellada og, Xarel·lo. Betegnelsen brut antyder at vinen er tilnærmet sukkerfri. Alkoholstyrken er 11,5%, og det er enighet kommentatorer imellom at det dominerende smakselementet minner mest om grønne epler. med stor friskhet og fylde. Til en pris av NOK 114,- for en trekvartliterflaske. må det etter forholdene betraktes som et meget godt kjøp På Systemet slipper man unna med SEK 89,-.

Grans moments inngår i Polets basisutvalg, men det er nok best å sjekke Polets nettsider for å se om den er på lager i ditt nærmeste utsalg.  Skulle den være utsolgt, er italiensk prosecco et utmerket alternativ.

For øvrig ønskes alle documentister en fortreffelig 17. mai!

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Les også