41u1kFyzQRL

Viner fra Rioja i Spania har lenge vært å finne i Polets utvalg. Mange vil kanskje fortsatt huske de enklere variantene, hjemført på fat og tappet av A/S Vinmonopolet. Tidlig på 1970-tallet begynte imidlertid Polet for alvor å importere spansk-tappet Rioja – og Campo Viejo ble raskt meget populær. (Den finnes fortsatt i basis-utvalget, men prisene har steget betydelig siden den gang).

Den dominerende druen i distriktet er Tempranillo som antas å ha blitt innført av fønikerne i en meget fjern fortid.

Månedens vin er Marqués de Cáceres Crianza 2012 til NOK 126,50 pr flaske. Det er benyttet Graciano 3%, Garnacha (Grenache)12% og Tempranillo 85%. Før tapping på flasker er vinen (slik det sømmer seg en Rioja) lagret på eikefat i 12 måneder. Polet karakteriserer den som Ren og umiddelbar, preg av røde og mørke bær, urter og litt fat. Drikkeklar, men kan fortsatt lagres. Styrken er 13,5%.

Polet kan også tilby halvflasker til NOK 76,-, og magnum til NOK 280,-. Vinen inngår i basisutvalget, men om man ønsker magnumflaske kan den alltids bestilles. Den sies å passe til både storfe, småfe og vilt – og er dessuten en god ledsager til chili con carne.

Totalt sett et meget godt kjøp (etter norske forhold).

Polet fører også Marqués de Cáceres Reserva 2011 til NOK 180,-, og Marqués de Cáceres Gran Reserva 2008 til NOK 300,- (Man skal ikke uten videre ta det for gitt at prisforskjellen samsvarer med kvalitetsforskjellen – selv om man nok kan påregne en mer velpleiet vin).

Marqués de Cáceres finnes ikke i Systembolagets utvalg – men ellers har Systemet godt med Rioja til vesentlig rimeligere priser enn i Norge.

Den som har anledning, bør absolutt forsøke å lagre Rioja i noen år. Personlig har jeg lagret Campeador fra 1969 til langt inn på 1980-tallet – med et overveldende resultat. Dessverre er det lenge siden vi så den på Polet.

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂