Mange mener at noen av de beste italienske rødviner kommer fra Piemonte i nordvest. Spesielt godt kjent er den noe overprisede klassikeren Barolo, basert på Nebbiolo, men også viner av Barbera hevder seg godt, spesielt fra Asti- og Alba-distriktene.

I Polets utvalg finner vi for tiden Dal Nostro Giardino Barbera d’Asti 2016 til NOK 140,- for flasken, som etter norske forhold er en ganske rimelig pris. Styrken er hele 14,5%, og Polet karakteriserer den som fint utviklet, balansert preg av røde bær, lakris og fat, fast og frisk ettersmak, og anbefaler den til kylling, svin og ost. Den skulle også passe utmerket til pasta-retter. Den er drikkeklar, men kan fortsatt lagres.

Det opplyses at årgangen og etiketten kan variere, på nettsiden omtales årgang 2018, men den vi selv nylig prøvde, var fra 2016.

Denne vinen finnes ikke på Systembolaget, som for øvrig har gode utvalg av både Barbera d’Asti og Barbera d’Alba.

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-