Kultur

Piemonte, lengst nordvest i Italia, mot grensen til Frankrike, er kjent for utmerkede (og dessuten ganske dyre, som den klassiske Barolo) viner. De er ofte basert på druene Barbera, Nebbiolo og Dolcetto. Månedens vin inneholder alle tre – blandingsforholdet er ikke oppgitt – men man kan allikevel si at disse tre druers ganske forskjellige karakteristikker her utfyller hverandre rimelig godt. Resultatet er en velbalansert og relativt nøytral vin som passer til det meste, både kjøttretter og pasta, eller for sin egen skyld. Prisen er ikke av de aller laveste, NOK 450,- for en treliterskartong. Styrken er 13%.

Denne vinen finnes i bestillingsutvalget, så det er ikke sikkert at den er på lager i ditt nærmeste polutsalg (se Polets nettsider), men det er en smal sak å bestille.

Les også

-
-
-
-
-
-