Kultur

Kunsten å blande viner har lange aner, hva enten man lar de forskjellige druer gjære sammen, eller blander de ferdig-gjærede viner før endelig tapping. I de fleste europeiske vin-produserende land er det, etter fransk Appellation d’origine contrôlée-mønster, ganske strenge regler for hva man kan markedsføre viner som, etter distrikt, druetype og ikke minst volum pr. hektar.

Disse reglene gjelder selvfølgelig ikke for alle vin-produserende land – men det er verdt å merke seg at den sørafrikanske vindyrking ble innført av franske hugenotter, og de første flaskene ble tappet i 1659.

De sørafrikanske regler for slikt er gjengitt her.

Månedens vin er satt sammen av 30% Grenache, 15% Cinsaut, 50% Shiraz/Syrah, og de resterende 5% er hvitvinsdruen Viognier, som ofte benyttes for å avrunde røde viner.

Alt i alt en ganske behagelig og lettdrukket ung vin, der syrahs voldsomhet er dekket over (men som kan merkes i bakgrunnen). utpreget fruktighet, som noen nok vil betegne som røde bær, med en diskret syrlighet. Den vil muligens vinne med litt mer lagring.

Alkoholstyrken er 12.5%, og prisen er overkommelig, NOK 126,- for flaske, Den er i basisutvalget, og skulle finnes i alle Polets utsalg (men ikke i Systemets).

Produsent er Darling Cellars, Coastal Region (Western Cape i nærheten av Cape Town). Vi har tidligere omtalt Black Granite Shiraz, som fortsatt kan bestilles fra Polet (NOK 440,- for treliterskartong)

Les også

-
-
-