Kultur

Polets utvalg av israelske viner har blitt en del utvidet (selv om viner fra Golan fortsatt ikke regnes som israelske hos Polet, men rubriseres som Øvrige). De finnes ikke i alle utsalg, men kan selvfølgelig bestilles fra ditt lokale Pol. Ventetiden er ikke lang.

Av disse har vi testet Galil Mountain Syrah 2018 fra Galil Mountain Winery til NOK 189,- for flasken. I og for seg en helt grei vin, men noe overpriset etter undertegnedes skjønn. Og sammenlighet med Yarden Syrah – eller for den saks skyld de bedre av australske og til dels også sørafrikanske av samme drue, kan den ikke konkurrere hverken på pris eller kompleksitet.

I motsetning til flere europeiske vinproduserende land, som Italia og Hellas, finnes det knapt noen nasjonale israelske druer, så mesteparten av produksjonen er basert på internasjonale standard-druer som Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah etc. I Polets kolleksjon finner vi dessuten Barkan Special Reserve Pinotage 2014, basert på den sørafrikanske krysning av Pinot Noir og Cinsaut. Barkan Winery er Israels største vinfirma. Deres Pinotage har en god del til felles med de sørafrikanske, men et annet jordsmonn og annet klima spiller selvfølgelig også inn. Selv om prisen er relativt høy, NOK 260, er den vel verdt et bekjentskap. Polet har også deres Special Reserve Merlot 2013 til NOK 253, som også kan anbefales, på tross av en noe høy pris.

Alle disse viner opplyses å være koscher.