Tavle

55375-Goats-do-Roam-BiB-8EA6622-275h

Det sørafrikanske vinhuset Fairview har ofte noe fleipete titler på sine viner, som Bored Doe, Goat Roti – og altså Goats do Roam. (Den som har elementære kunnskaper om franske viner, vet hva det fleipes med).

Dette er en blandingsvin fra Western Cape, og består av syrah 60%, cinsault 15%, mourvèdre 13%, grenache 8%, og carignan 4% . Den fåes på både flaske og kartong, og prisen er henholdsvis 116,- og 370.-, noe som – norsk prisnivå tatt i betraktning, er relativt rimelig. Den finnes dessverre ikke i Systembolagets sortiment

Det store innholdet av syrah bevirker at vinen har en god del til felles med en klassisk Côtes du Rhône. Man skal være oppmerksom på at kartongvinen, som er basert på syrah, pinotage, cinsault, grenache og gamay, ikke er identisk med flaskevarianten. Flaskene (årgang 2013) er i basisutvalget, men kartongen (2013-14)  må kanskje bestilles særskilt. Det anbefales å gjøre seg kjent med Polets nettside, hvor man kan se hvilke utsalg som har hva.

I likhet med de fleste sørafrikanere og australiere er det sterke saker, 13,5% alkohol. Den karakteriseres som fruktig og bløt, med innslag av tørket frukt, plommer og mørke bær. og en varm ettersmak.

Den kan anbefales til Coeur de filet provençale

Coeur de filet provençale

Fairview

Polets liste (bestillingsutvalget) finner man også The Goatfather  2011 til 150,- fra den samme produsent, også den en blandingsvin. Det er basert på syrah, cabernet sauvignon, merlot, barbera og primitivo – de to sistnevnte er italienske standard-druer. Den er mer enn vel verdt prisen.

Les også

-
-
-
-