Som en hovedregel kan man si at portugisiske viner er fullt konkurransedyktige med både spanske og italienske, med visse forbehold også hva prisen angår. I Polets utvalg finnes Casa Santos Lima Cigarra Reserva Shiraz Touriga Nacional 2016-17 på både flaske og kartong. Det er en dyp rød, fruktig og robust blandingsvin med 60% av standard-druen Syrah/Shiraz og resten den portugisiske drue Touriga Nacional, som for øvrig også gir gode resultater i Swartland i Sør-Afrika. Styrken er 13%. Et ypperlig følge til kjøttretter.

Ellers skal det bemerkes at cigarra her ikke viser til røykesaker (det anbefales definitivt ikke å kombinere vindrikking med røyking), men til sikader, insektene man blant annet kan høre ved Middelhavskysten, og som er gjengitt på etiketten.

Polets pris er NOK 415,- for treliterskartong, og NOK 120,- for flaske. Neste dobbelt så dyrt som på Systemet, der man slipper unna med SEK 225,- for kartongen, og SEK 69 for flasken.

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂