33861

Allesverloren er en vingård i Swartland , Western Cape, et stykke nord for Cape Town.

Navnet Allesverloren (alt tapt på tysk) skriver seg fra så tidlig som 1704, da eierne kom tilbake etter en lang og strabasiøs reise, og fant alle bygninger brent og buskapen forsvunnet.

Noen av deres viner finnes i utvalget på både Pol pg System, de er ikke av de aller billigste, men heller ikke alt for dyre.

Tinta Barocca og Touriga Nacional er basert på druer av portugisisk opprinnelse, og dessuten finnes Shiraz/Syrah, som sannsynligvis har sine aner i det gamle Persia. Det er fyldige og velbalanserte viner med god styrke og holdbarhet – midt i blinken for oinofile i et kjølig klima.

Tinta Barocca 2012 finnes i Polets basisutvalg, til en pris av NOK 150,-.  Styrken er 14%. Den oppgis å være drikkeklar, men kan fortsatt lagres, På Systemet finnes årgang  2013 til SEK 129,-

Systemet kan også tilby Touriga Nacional 2012 til samme pris, og Shiraz til SEK 99,-, De finnes også i Polets bestillingsutvalg, til en pris av hanholdsvis NOK  150, pg  145,-.

Felles for disse viner er at de er en utmerket ledsager til både lam og storfe – eller for den saks skyld ikke alt for sterke oster og kjeks eller godt brød.

Les også

-
-
-
-
-
-
-