4225506-1

La det med én gang være sagt – den som har bestemt seg for pinnekjøtt, bør servere øl og eventuelt dram – av saltmat blir man tørst, og vin blir nok i sterkeste laget.

Men til ribbe eller kalkun passer det utmerket med en relativt kraftig vin med god fylde, og der er Lindeman’s Shiraz Cabernet 2014 midt i blinken. En klassisk australsk Shiraz (60%) -Cabernet (40%) med preg av mørke bær, urter, og en viss sødme. Styrken er 12,5%, og Polets pris for treliterskartong er NOK 370,-. Den er basisutvalg på Polet, og skulle dermed finnes i alle filialer.

På Systemet slipper man med SEK 239,-.

En annen vin fra Lindeman’s av samme type er Cawarra, her er blandingsforholdet 65-35%, styrken er 13,5%, sødmen er lavere, men ellers er de temmelig like. Polet tar NOK 100,- pr. flaske. og Systemet SEK 69.- . I motsetning til kartongvinen tåler flaskevinen litt lagring.

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂