I de første Korona-dager ble Polet utsatt for omfattende panikk-hamstring – men heldigvis ble det ikke hamstret inn så mye av de to viner vi her skal ta for oss.

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2019 fra det sentrale Frankrike kan fåes på både treliterskartong til NOK 440, flaske til NOK 127, og halvflaske til NOK 75. En behagelig og ikke alt for markant hvitvin, som skulle gå godt både til fisk, skalldyr og for sin egen del. Polet antyder at den har anelser av eple, grønne urter og litt sitrus og stikkelsbær. Den vinner først og fremst på friskhet, og styrken er 11.5%.

Ett av Polets desidert beste kjøp for tiden er Lindeman’s Cawarra Shiraz Cabernet 2019 fra Australia, en klassisk blanding av 65% Shiraz/Syrah og 35% Cabernet Sauvignon, til en pris av NOK 109 pr flaske. Som de fleste røde viner fra Down Under er den temmelig sterk, 14%, og passer godt til rødt kjøtt og ost.

Min personlige erfaring er også at syrah-baserte australske viner er ideelle til sushi. Det anbefales å prøve.

Polet nevner at den er drikkeklar, men fortsatt kan lagres.

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.