Shiraz, i Frankrike kjent som Syrah, har muligens sin opprinnelse i den persiske provins Shiraz. Men sikkert kjent er den først fra Rhône-området i Frankrike. Hugenotter tok den med seg til Kapplandet, og derfra ble den innført til Australia, der den gir utmerkede resultater.

The Aussie Bag er ikke helt ren Shiraz, den inneholder også 2% Merlot og 2% Cabernet Sauvignon, som gir en liten avrunding av den ellers ganske krydrede Shiraz. Polet karakteriserer vinen som ung, bløt og ørlite sødmefull, preg av mørke bær og urter. Den skulle passe utmerket til kraftige retter av rødt kjøtt.

The Aussie Bag finnes ikke i alle utsalg, men det er ingen sak å bestille.

Alkoholstyrken er 13,5%, og prisen for en treliterskatong er NOK 420,-

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂