Kultur

Denne utmerkede australieren har lenge vært tilgjengelig på Systemet, og finnes nå også hos enkelte av Polets filialer, samt i bestillingsutvalget.

Syrah, også kjent under navnet Shiraz, har sannsynligvis sin opprinnelse i en krysning foretatt i Frankrike, og at den skal være av persisk opprinnelse, hjemført fra Persia av korsfarerne, er langt fra fastslått, selv om det tidligere har vært vindyrking i det persiske distrikt Shiraz. Den er den viktigste druen i viner fra Côtes du Rhône, der den ofte blandes med andre druer som Grenache, Mourvèdre eller den grønne Viognier, som ellers fortrinnsvis benyttes til hvite viner.

Men hvorom allting er, Syrah/Shiraz ble brakt til Kapplandet av franske hugenotter, og derfra innført til Australia, hvor den har vært ikke så lite av en suksess. Bloodstone kommer fra McLaren Vale i South Australia, som i likhet med Barossa Valley sammesteds et ett av de viktigste Shiraz-distrikter i Australia.

Bloodstone er en typisk kraftig og ikke minst sterk (fra 14,5 til 15% alkohol) Shiraz, med pepperaktig aroma og forbausende milde tanniner. På Polet må vi ut med NOK 175,- for 0,75 litersflaske, men på Systemet slipper vi unna med SEK 125,-

Den er idéell til vilt, storfe og lam – og personlig vil jeg anbefale den også til sushi – eller for den saks skyld rå tunfisk med nykvernet pepper på.

Omtales som drikkeklar, men kan fortsatt lagres.

Les også

-
-
-
-

Les også