Til ribbe og pinnekjøtt passer det mange best å følge tradisjonen med øl og dram – men noen av oss har annen mat på julemenyen, som det passer å servere vin. Her er i alle fall et lite utvalg viner som er både rimelige (etter norske avgifts-forhold) og gode. Alle finnes i Polets utvalg.

Fra Sør-Afrika kommer Goats do Roam 2016 til kr. 380,- for tre liter, fra Australia Lindeman’s Shiraz Cabernet 2016 til kr. 390,- begge to relativt nøytrale og velbalanserte viner som kan passe til det meste. Lindeman’s har også Cawarra Shiraz Cabernet 2016 for kr. 105,- pr flaske, vel verdt prisen. Vil man ha noe kraftigere, er Paolo Leo Passitivo Primitivo fra Puglia lengst sørøst i Italia midt i blinken. Den er noe dyrere, kr. 420,- for treliterskartongen og kr. 135,- for en flaske av 2015-årgangen.

Skulle man ønske noe hvitt, er Matua Marlborough Sauvignon Blanc 2016 noe man absolutt bør gjøre seg kjent med. Den er ikke av de aller billigste, kr. 260,- for halvannen liter på kartong.

Et utmerket alkoholfritt atternativ er Egge Gård Liereple Premium til kr. 133,- for treliterskartong. Kan bare kjøpes på Polet, og er ikke identisk med den varianten man finner i dagligvareforretninger. Men den sistnevnte er ikke å forakte, den heller.

Les også

-
-
-
-
-
-