Tommasi Graticcio Appassionato sies å ha vært Norges nest mest solgte vin i 2016, med 1,21 millioner liter. Den er basert på 70% Corvina, 10% Merlot, og 20% Rondinella. Man skulle anta at det er innslaget av standard-druen Merlot som er grunnen til at firmaet markedsfører vinen som rett og slett Vino rosso, og ikke som Valpolicella.

Betegnelsen Appassionato brukes om en vin der druene har fått tørke betydelig inn før pressing og gjæring, og Graticcio er det lokale navn for de bambus-stativene som druene tørket på. Dette gir selvfølgelig en mer konsentrert saft, og desto sterkere vin. Oppgitt styrke er her 12,5%. Alt i alt har vi å gjøre med en relativt ukomplisert og middels fyldig bordvin, som skulle passe fortrinnlig til både pasta- og kjøttretter.

Graticcio Appassionato 2016 finnes på både Pol og System. På Polet må du ut med NOK 425 for treliterskartong, på Systemet slipper du med SEK 289. For en flaske NOK 140 mot SEK 95, og for halvflaske NOK 84 mot SEK 59. Polet tilbyr også magnumflaske (1,5 liter) for NOK 295, som gir en høyere literpris enn om man kjøper det samme kvantum på to flasker.

I det hele tatt – tiden synes overmoden for en revisjon av enkelte felter av den pris- og avgiftspolitikk som for tiden praktiseres. Og så lenge den praktiseres, vil grensehandelen fortsatt blomstre.

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂