Den som kjenner sine klassikere, hva enten de er greske eller romerske, vil vite at gresk vin ble høyt vurdert. Og greske viner begynner å dukke opp på både Pol og System. Her skal vi ta for oss to utmerkede røde fra Naoussa i (gresk) Makedonia, begge basert på Xinomavro, en klassisk gresk drue. Navnet sies å bety Den sure svarte, og den hevdes å ha en del til felles med de mer utbredte Pinot noir og Nebbiolo.

Systemet finner vi Tsantali Naoussa Reserve 2013 til SEK 100,- pr flaske. Den er eikelagret i 16 måneder, og flaskelagret i vel ett år før den slippes på markedet. Alt i alt en ganske velpleiet vin, med tydelige tanniner, god fylde og ganske lang ettersmak. Den har mye til felles med viner fra den andre siden av Adriaterhavet, og går utmerket til både kjøtt og pasta. Alkoholstyrken er 13%.

Kir-Yianni Ramnista 2012 finnes på både Pol og System, men må kanskje bestilles spesielt. som ventelig er prisen gunstigst på Systemet, SEK 120,- mot Polets NOK 160,-. Den er bare delvis fatlagret før tapping på flaske. Her er tanninene enda tydeligere, så man bør helst nyte den til et passende måltid, Polet antyder storfe, lam og vilt, men den vil nok også gå utmerket til pastaretter som lasagna.Styrken er 14%. Den er i bestillingsutvalget, selv om den kan være tilgjengelig i enkelte filialer (se Polets nettsider).

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂