Gresk vin har vært populær siden antikken, og etter hvert har den også blitt tilgjengelig på både Pol og System. Firmaet Gaia bruker nasjonale druetyper i sine Monograph-viner, og Agiorgitiko (St. Georg) sies å være den mest plantede drue i Hellas, foran Xinomavro. Distriktet er Nemea på Peloponnisos.

Dette er en vin mange vil kalle fruktdrevet, med god fylde og faste tanniner, som skulle gå utmerket til både lam, storfe og pasta, for ikke å snakke om moussaka. Prisen er NOK 150,- for flasken, og styrken er 13.5%. Absolutt verdt et bekjentskap.

Den finnes ikke i alle polutsalg, men kan bestilles. På Polets nettsider kan man finne hvilke utsalg som fører den.

Les også

-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂