LaGrigia_2014_0730_3389

Frascati og Valpolicella er velkjente italienske viner, fra henholdsvis Lazio (antikkens Latium) sørøst for Roma, og Veneto, nordøst for Venezia.

Fontana Candidas Frascati 2013 har alt man venter seg av denne vinen, tørr og fruktig, med en anelser av eple og melon. og en lett bitter avslutning. Den passer utmerket til fisk og skalldyr, men kan også brukes der situasjonen tilsier et godt glass. På Polet er den i bestillingsutvalget, men den finnes i noen få utsalg – sjekk Polets nettsider. Polet forlanger NOK 107,- pr flaske, men på Systembolaget – hvor den er i basisutvalget, slipper man med SEK 69,-

Luigi Righettis Campolieti 2012 er en ripasso – enkelt sagt at presse- og gjæringsrestene fra forrige produksjon tilsettes den nye mosten, og får gjære sammen med den – noe som gjør vinen sterkere og rikere på nyanser . Den har et tydelig fatpreg, og er full av mørke bær og hint av krydder. Tanninene er diskréte, men tydelige, og avslutningen er også her lett bitter. Polet opplyser at den er drikkeklar, men fortsatt kan lagres.  Den finnes i basisutvalget, og prisen er NOK 135,-. Systemets pris er SEK 99,-.

Dette er en vin som helst bør serveres til en passende matrett, lam og svin er antydet – men kylling går også utmerket.

 

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂