I enkelte sammenhenger passer det avgjort best med noe sterkere enn øl og vin, spesielt ved siden av en god kopp kaffe – og det klassiske valg er et eikelagret druebrennevin, som finnes i mange varianter – og til så mange slags priser. Jo lenger lagret, desto høyere pris.

Torres 10 Imperial Gran Reserva, produsert av det velkjente katalanske firma Miguel Torres i Vilafranca del Penedès, er lagret i ti år etter Solera-metoden, som sikrer en jevn kvalitet. Utgangspunktet er hvite viner basert på druene Xarel-lo, Macabeo og Parellada, og resultatet har blitt et vel avrundet og balansert produkt som er fullt konkurransedyktig med hva som destilleres nord for Pyrenéene. Prisen er heller ikke alt for avskrekkende, Polet tar NOK 340 for 0,7 liter (200 for en halvflaske), mens man på Systemet slipper med SEK 279. Den står ikke i basisutvalget, men kan bestilles.

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.