Sangiovese, også kjent som Brunello, er en klassisk italiensk drue, blant annet brukt i Chianti (minst 80%, etter dagens regler). Sangiovese dyrkes først og fremst i Italia, men også andre vinproduserende land har tatt den opp med interessante resultater – som Israel, nærmere bestemt Golan-høydene, der forholdene er særdeles gunstige for vitikultur.

Polet kan nå tilby Gamla Sangiovese 2014 til kr. 200,- pr flaske. Den finnes ikke i alle utsalg, og man må kanskje bestille den. Prisen kan synes noe høy, men ikke alt for høy. Før tapping på flaske er vinen lagret i ett år på franske eikefat. Styrken er 14,5%. Den er drikkeklar, men kan fortsatt lagres et par år fremover.

Polets karakteristikk er fyldig fruktsmak og krydder, tørkede blomster og kakao, lang ettersmak, delikat duft af modne kirsebær. Den skulle passe utmerket til rødt kjøtt, og kanskje enda bedre, med sine tydelige tanniner, til pastaretter som lasagna. En vin man avgjort bør unne seg en gang imellom.

Av andre viner fra Golan kan Polet tilby Gamla Cabernet Sauvignon 2015, den musserende Gamla Nature Brut (like deler Chardonnay og Pinot Noir, fremstilt etter Champagne-metoden) begge to kr. 200,- pr flaske, og Yarden Chardonnay 2016 til kr, 210.-.

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂