Etter julas utskeielser er kanskje mange klar for litt enklere måltider, og da er Saladini Pilastri 2019 midt i blinken. Dette er ingen kompleks vin, noe som er en fordel til litt enklere mat, hvis man ikke vil slå ihjel smaken av maten med vinen.

Den kommer geografisk fra Marche-regionen omtrent midt på det italienske støvelskaftet, og består av 30% Montepulciano og 70% Sangiovese. Litt for tørr til å drikkes uten ledsagende mat, men med lang ettersmak av franske eikefat og garvestoffer som virker rensende på ganen etter en fettholdig matbit. Akkurat passe til lasagna og lett krydret kylling. Finnes både som flaske til NOK 130 og 3-liter til NOK 430 på Statsmonopolet. Styrken er 13%. Vinen er i basisutvalget, og skulle dermed finnes i alle utsalg, og har de den ikke, kan man alltids bestille.

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.