Vin fra Rioja i Spania har siden midten av 1970-tallet, særlig etter lanseringen av den spansk-tappede Campo viejo, blitt mer og mer populær blant norske oinofile (gresk for vin-venner). Her skal det presenteres to relativt rimelige Rioja-viner i Polets sortiment.

Antaño 2020 til NOK 110 pr flaske er enkel og ukomplisert, og passer godt til både fisk og rødt kjøtt. Den er ikke fatlagret, og styrken er 13.5%. Grunnlaget er 90% Tempranillo, og 5% Garnacha og 5% Graciano.

Med Marqués de la Concordia Tempranillo 2019 til NOK 125 for flasken, går vi mer enn en anelse opp i både pris og kvalitet. Styrken er 14%, og det er lett å merke at den har vært lagret i et halvt års tid på nye eikefat. Bare Tempranillo er benyttet. Polet anbefaler den til lyst kjøtt, lam og svin.

Det skal ellers bemerkes at Polet har et stort utvalg av Rioja, både rød og hvit, med til dels moderate priser – selvfølgelig etter norske forhold.

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.