Pedro del Castillo Red Blend 2020 har av flere vin-spaltister blitt karakterisert eom ett av Polets beste kjøp for tiden. Etter norske forhold er prisen svært rimelig, NOK 120.-.

Vinen er oppkalt etter conquistadoren Pedro del Castillo (1521-1569), født i Rioja i Spania, som grunnla byen Mendoza i Argentina den 2. mars 1561.

Man vet ikke eksakt når vindyrkingen i Argentina begynte, men det sies at det var katolske prester og munker som startet det opp for å slippe å importere altervin. Vindyrking i stor skala begynte i alle fall på midten av 1800-tallet, og pådriverne skal ha vært immigranter fra Europa, med erfaring i vitikultur. I dag er i alle fall Mendoza Argentinas viktigste vindistrikt, og gjør seg mer og mer bemerket med viner av høy kvalitet.

Som antydet er det en blandingsvin, basert på 30% Malbec og 70% Bonarda (også kjent som Douce noir). Styrken er 13%, tanninene er diskrete, og fylden og friskheten er god. Polet anbefaler den til kylling og svin, men den fungerer også utmerket til biff.

Pedro del Castillo Red Blend inngår i basisutvalget, men det virker som om de positive omtalene har hatt effekt, så det er ikke helt sikkert at ditt lokale pol har den på lager. Men den lar seg alltids bestille.

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.