Som månedens vin har vi passende nok valgt ut en vin fra Det lovede land.

Galilea ligger som kjent i Israels nordlige høytliggende region, med fuktig klima og relativt milde temperaturer, noe som gjør det egnet for vindyrking.

Recanati Jonathan Red 2019 er en blandingsvin som består av 60% Cabernet Sauvignon og 40% Syrah. Druene gjæres separat og blandes først før tapping, noe som gir en vin med god fylde, men lite garvestoffer, slik at varsomhet med smaksforsterkere bør utvises. Selv testet jeg den til kald roastbiff, men den bør også gå til lam og muligens bacalao siden den har en aroma av mørke plommer (plommer og tomater matcher). Styrken er 13%.

Vinen er merket som kosher, som betyr at den er laget i tråd med de jødiske renhetsreglene som omfatter kostholdet. De jødiske kosherreglene er kompliserte, men i grove trekk indikerer det at vinen er håndtert av jøder som overholder sabbaten i hele prosessen fra vinen skilles fra druemesken til vinen pasteuriseres og tappes. I tillegg må ikke vinen ha vært i kontakt med korn eller kornprodukter. Mitt eksemplar fant jeg på Bislettfilialen i Thereses gate i Oslo, men den står i Bestillingsutvalget til kr. 189,-, og kan bestilles i alle utsalg.

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.