Tavle

2015_0828_6625

Merlot er en mørkeblå, nesten svart drue. kjent for å modnes tidlig og gi store avlinger. Det er spekulert rundt hvor vidt navnet er et diminutiv av merle (noir), som er det franske navnet på Turdus merula – svart-trosten.

Den er en viktig bestanddel av mange Bordeaux-viner, og er også i utstrakt bruk i andre vinproduserende land. Månedens eksempler er fra Sørafrika og Australia.

Hagelsberg Merlot fra Western Cape er tilbake i Polets bestillingsutvalg. Den karakteriseres som  bløt (milde garvestoffer) og preget av mørke bær med innslag av lakris, røyk og gummi. Styrken er 13,5%, og prisen er NOK 110,- for o,75-litersflaske. Polet oppgir at den er drikkeklar, men fortsatt kan lagres. Den finnes ikke i alle utsalg, men på Polets nettsider er det opplysninger om hvilke utsalg som fører den, og den lar seg i alle fall bestille.

Lindeman’s vinhus dyrker inne selv sine druer, men kjøper inn og blander selv fra lokale produsenter – både i Australia og andre land. Polet har flere av Lindemans varianter, både Shiraz, Cabernet og den klassisk australske blanding av Shuraz og Cabernet. Men deres merlot (årgang 2014) må man dra på Harrytur etter.

Systemet antyder at  vinen har preg av plommer, blåbær, fiol og lakris, styrken er også her 13,5%, og prisen pr. flaske er bare SEK 79,-. Den finnes i de fleste utsalg . se Systembolagets nettside for opplysninger.

Merlot er et perfekt valg til retter av lyst kjøtt,  spesielt kylling.

Les også

-
-
-
-
-
-