Príncipe de Viana Edición Limitada 2013 er, forholdene tatt i betraktning, ett av de bedre kjøp man akkurat nå kan gjøre på Polet. Denne vinen, som finnes i bestillingsutvalget, kommer fra Navarra i Spania, som i nord grenser til Frankrike. Den er basert på en fjerdedel hver av Tempranillo og Cabernet Sauvignon, resten er Merlot, og den er dessuten eikelagret (hvor lenge er ikke oppgitt). Styrken er 13%, og prisen for en treliterskartong er NOK 390,-. Den finnes for tiden ikke i Systembolagets sortiment.

Polet anbefaler den til kylling, svin og storfe. Som fem-åring er den ferdig med sin første ungdom, og er en del utviklet. Fylde og fruktighet er utmerket, med en lett bitter avslutning.

I Polets bestillingsutvalg finner vi også Laroche Chablis 2017, som ligger i en noe høyere prisklasse, men som man avgjort kan unne seg en gang imellom. Prisen for en toliters-kartong er NOK 470,-, og styrken er 12%. Chablis er en klassisk hvit burgundervin, som i følge reglementet skal være basert på 100% Chardonnay. Den er «tørr» (i.e. tilnærmet sukkerfri), og Laroche Chablis 2017 har den friskhet og ikke minst fylde man forventer av en Chablis, med en aroma som kan minne om grønne epler, og et mineralsk preg i bunnen. Den er perfekt til både skalldyr og annen sjømat.

Les også

-
-
-
-
-